Proosten op de bruiloft | 7 ideeën om de toast iets extra’s te geven

Je bekijkt nu Proosten op de bruiloft | 7 ideeën om de toast iets extra’s te geven
Foto door: Dmitry Zvolskiy

Nadat jullie het ja-woord hebben gegeven is het tijd om een toast uit te brengen met wat bubbels. Dit moment samen kun je nog specialer maken door de volgende leuke ideeën:  

1. Drijvende foto’s  

Het geeft een speciaal en extra effect om foto’s van jullie in de champagne te laten drijven. Deze foto’s heten champagnemuntjes en zijn speciaal zo ontworpen dat ze blijven drijven, niet oplossen en geen kleur en smaakstoffen afgeven. Zo kunnen jullie kiezen voor een mooie foto van jullie samen of voor jullie initialen.  

2. Extra touch 

Hoe leuk is het om de themakleur door te trekken naar de champagne! Hiervoor kun je eetbare kleurstoffen gebruiken (je hebt ze met en zonder smaak). Vind je dat misschien net iets te veel van het goede, dan kan je aan alternatieven denken zoals een lintje om het pootje van het glas of een gekleurd (suiker)randje aan de glazen. Wat ook leuk is, zijn gegraveerde glazen. Jullie kunnen ze laten graveren met jullie namen of initialen en met jullie trouwdatum, of je kunt ze met een foto laten bedrukken wat weer leuk combineert met de champagnemuntjes.  

3. Versier ook eromheen 

Door Prenten & Kiekjes

Je kunt niet alleen van je glazen een leuke eyecatcher maken, maar ook van bijvoorbeeld de tafel waar de glazen op staan, of het dienblad waar de glazen mee rond gaan. Versier deze in jullie thema of met rozenblaadjes en maak er een feestje van om een glas te pakken. De champagnekoeler kun je dan weer leuk versieren door bloemen of stukjes fruit in de ijsblokjes te stoppen! 

4. Fruitige bubbels  

Je kunt niet alleen van je glazen een leuke eyecatcher maken, maar ook van bijvoorbeeld de tafel waar de glazen op staan, of het dienblad waar de glazen mee rond gaan. Versier deze in jullie thema of met rozenblaadjes en maak er een feestje van om een glas te pakken. De champagnekoeler kun je dan weer leuk versieren door bloemen of stukjes fruit in de ijsblokjes te stoppen! 

fruit voor de toast
Foto door: Terje Sollie

5. Eigen prosecco samenstellen 

Vind je het eigenlijk wel heel leuk om verschillende champagne cocktails te hebben, kun je de gasten het ook zelf laten samenstellen. Maak een tafel met daarop verschillend vers fruit, wat fruitsap, misschien andere sterke dranken en natuurlijk de glazen en de champagne. Daarbij kun je ook een bord hangen met daarop wat champagne cocktails waar ze aan kunnen denken met de ingrediënten erbij. Willen jullie het toch liever laten uitdelen, kan je zelf ook een aantal cocktails samenstellen en deze uitdelen. De gasten kunnen dan uit de verschillende cocktails kiezen.  

6. Denk aan de kleintjes 

Wanneer er kinderen uit zijn genodigd op de bruiloft, is het wel zo leuk om er voor hen een speciaal moment van te maken en te zorgen voor alcoholvrije champagne. Niet alleen voor de kinderen is het leuk, maar de gasten die geen alcohol mogen, omdat ze zwanger zijn of de BOB, vinden dit waarschijnlijk ook erg leuk 

7. De champagnetoren 

champagnetoren als toast
Spectaculairder kun je het niet krijgen dan om een champagnetoren te hebben tijdens de toast. Je kunt er een speciaal moment van maken door de champagne te sabreren en de champagne in te schenken voor de gasten (ook leuk voor de foto’s!). Je kunt zelf een champagnetoren maken, maar er zijn ook bedrijven die je ervoor kunt inhuren. Dat is wel zo makkelijk als je twee linkerhanden hebt bijvoorbeeld. Zij bouwen het op en af, schenken het en hebben alle materialen in huis om de mooiste champagnetoren te bouwen.  

Met al deze ideeën wordt een toast geven een feestje. Vergeet ook niet de speech te schrijven! Weet je al wat je tegen alle gasten wilt vertellen?

Geef een antwoord