Wat de kosten zijn voor jullie bruiloft is erg belangrijk om te weten. Zeker als er een bepaald budget is vastgesteld. De precieze kosten zijn vaak moeilijk te berekenen. Je hebt vaak te maken met leveranciers die verschillende prijzen hanteren voor hun product. Het gemiddelde wat bruidsparen uitgeven voor een bruiloft is 15.000 euro. Maar een bruiloft kun je zo gek maken als dat je zelf wilt. Belangrijk voor jullie zelf is dat je een budget hebt en kijkt wat jullie het belangrijkst vinden om het geld aan uit te geven. Zo kun je een goede verdeling maken van het budget.  

Een trouwbudget is wel echt van groot belang. Jullie weten daardoor precies wat jullie uit kunnen geven en wat jullie te besteden hebben. Naast een totaalbudget is het ook belangrijk om eraan te denken dat jullie per onderdeel een budget vast stellen. Zo kunnen jullie in de gaten houden of jullie op de goede weg zijn en als jullie voor onderdelen over budget zijn gegaan, op welke onderdelen jullie moeten besparen. Door prioriteiten te stellen per onderdeel, weten jullie ook wat jullie een belangrijker onderdeel vinden en wat niet.  Zo vindt het ene bruidspaar een goede fotograaf belangrijk en willen ze het budget daarop hoger inzetten. Maar een ander bruidspaar vindt het misschien belangrijk om er zelf heel goed uit te zien en wil meer geld uitgeven aan een pak en jurk. Een budget vaststellen is soms wel lastig en daarvoor kunnen jullie hulp inschakelen bij mij! 

Wanneer jullie het budget hebben vastgesteld, kunnen jullie (als dat nodig is) beginnen met sparen. Maak een speciaal spaarpotje/spaarrekening aan voor jullie bruiloft en zet daar elke maand een vast bedrag op wat jullie kunnen missen. Zet daar ook alle extraatjes die binnen komen op, zoals een bonus, vakantiegeld en geld van jullie verjaardagen. Misschien hadden jullie al een spaarrekening, waar wat op stond wat jullie erbij kunnen voegen. Ook kunnen jullie op zoek naar de mogelijkheden in leveranciers die bij jullie budget passen en offertes aanvragen.  

De kosten van een bruiloft zijn niet het meest romantische deel van een bruiloft, maar wel erg belangrijk. Daarom is het van belang om het hier goed over te hebben met elkaar voor een onvergetelijke dag. Willen jullie op wat kosten besparen of hebben jullie niet een heel groot budget? Ik kan jullie een handje helpen! Willen jullie meer informatie over de kosten van verschillende leveranciers of meer informatie over de pakketten bij Proost Bruiloften? Klik dan hieronder verder.

Kosten van: