Dat een bruiloft veel geld kan kosten, is een ding dat zeker is. Maar naast de kosten waar jullie rekening mee hebben gehouden, zijn er altijd nog de verborgen kosten van een bruiloft waar jullie misschien helemaal niet aan hadden gedacht.  

Verzending trouwkaarten

Niet alleen trouwkaarten kosten geld, maar ook de verzending kan oplopen (een postzegel kost €0.91 cent tot twintig gram). Als jullie uitnodigingen zwaarder zijn of jullie versturen ze naar het buitenland, dan verschillen de prijzen ook. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden in jullie budget. PostNL heeft ook speciale liefdespostzegels (zelfde prijs) en heeft zelfs speciale postzegels die je kunt personaliseren. Deze zijn dan wel iets prijziger dan de reguliere postzegels (€1.18 per postzegel), maar ze zijn wel erg leuk! Een andere optie is om de uitnodigingen direct vanuit de drukkerij te sturen. Dit is wel prijziger, omdat zij de enveloppen schrijven en frankeren, maar zelf heb je er geen omkijken meer naar. Willen jullie juist besparen, dan kunnen jullie kiezen om zelf te bezorgen. Maak er een leuk uitje van of een fietstocht. Weet je ook nog eens zeker dat de uitnodigingen aankomen!   

Schotelgeld 

Veel locaties rekenen voor hun service schotelgeld. Dit is vaak wanneer je de catering of taart niet via hen regelt. Ze kunnen bijvoorbeeld kosten berekenen voor het gebruik van het servies, het aansnijden van de taart of voor de bediening. De kosten die hiervoor in rekening wordt gebracht verschilt per locatie, maar wordt in de meeste gevallen per persoon berekend.  

Maaltijden voor personeel

Wanneer een trouwfeest met diner wordt aangeboden, dan worden de extra mee-eters vaak vergeten. Want wat dacht je bijvoorbeeld van de fotograaf en/ of de videograaf. Zij zijn er de hele dag bij en zullen uiteindelijk toch iets te eten nodig hebben. Vaak vragen ze vooraf waar ze rekening mee moeten houden, maar dit is niet altijd het geval.  

Reiskosten/parkeerkosten

 De leveranciers die jullie hebben ingehuurd op jullie dag zullen naast hun vaste prijs ook reiskosten inrekenen voor het aantal kilometers die ze naar jullie of de locatie moeten komen. Mocht je daarnaast in een drukke stad trouwen dan kan het ook zo zijn dat er parkeerkosten in rekening worden gebracht. Vraag daarom eerst goed na bij de leverancier welke prijzen en het aantal kilometers ze hiervoor hanteren.  

Vermaak en reiniging 

Een trouwjurk is vaak niet gelijk perfect passend bij de bruid. Daarom moeten ze de jurk vaak nog vermaken. Maar deze kosten zijn meestal niet bij de prijs inbegrepen. De kosten voor het vermaken liggen meestal rond de 200 euro.  En na de bruiloft ben je ook nog niet klaar met de jurk. De jurk is na de bruiloft vaak niet meer zo stralend wit als daarvoor, dus is het belangrijk om deze te laten reinigen.  Ook de reiniging van een jurk brengt kosten met zich mee en kan ook al snel 200 euro kosten. Neem deze kosten dan ook vooral mee in jullie budget, zodat jullie niet voor onaangename verrassingen komen te staan. 

Bezorg- en transportkosten

Naast reis-, parkeer en verzendkosten worden er door leveranciers vaak bezorgkosten gerekend. Zo is dit mogelijk voor de taart die direct aan de locatie geleverd wordt, of voor de bloemen die op de locatie moeten zijn. Handig, want zo hoeft de ceremoniemeester of jullie zelf dit niet meer op te halen. Maar hier zitten wel extra kosten aan waar jullie rekening mee moeten houden. Vraag dit dan ook goed na bij de leverancier, zodat jullie dit kunnen meerekenen in jullie budget.  

Zelfs na deze verborgen kosten kan het zo zijn dat er nog iets is tijdens de bruiloft waar je geen rekening mee had gehouden. Hoe kunnen jullie nu zeker zijn dat jullie door deze extra kosten niet boven jullie budget uitkomen? Eigenlijk heel makkelijk! Wanneer jullie tussen de 10% en 20% van het totale budget apart houden, kunnen jullie deze verborgen kosten makkelijk overzien! Willen jullie je helemaal niet druk maken over de kosten, schakel dan mijn hulp in en ik help jullie graag verder!