Een huwelijksaanzoek? Zo doe je dat!

Je bekijkt nu Een huwelijksaanzoek? Zo doe je dat!
Foto door: Jasmine Wallace Carter

Jij wilt de meest belangrijkste vraag gaan stellen van misschien wel je leven. Super spannend! Want je stelt deze vraag (als het goed is) maar één keer. Dan moet het natuurlijk wel goed gebeuren én heel speciaal zijn. Maar het is uiteraard ook hartstikke leuk, want als het goed gaat, is er de rest van je leven een goed verhaal en mooie herinneringen. Om daarbij een beetje te helpen zijn hier wat tips om jouw grote liefde ten huwelijk te vragen.

Een passend huwelijksaanzoek

Er zijn zoveel manieren om jouw vriend of vriendin ten huwelijk te vragen, dus ga bij jezelf eerst na wat voor iemand jouw wederhelft is. Is het iemand die niet graag in de belangstelling staat, dan is het misschien niet echt een goed idee om hem of haar met een dubsmash ten huwelijk te vragen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat jij je op je gemak voelt, want jij zult de grote vraag moeten stellen. Bedenk dus iets wat bij jullie beide past en wat voor beide uiteindelijk supergaaf is.

Bedenk een plan B

Stel je voor. Een romantische picknick in het park of op het strand om dan vervolgens jouw grote vraag te stellen. De hele week wordt er lekker weer voorspeld, maar die dag komt het met bakken uit de hemel. Daar gaat de picknick en wat nu? Dit is  wel het ergste geval, maar het kan natuurlijk wel gebeuren. Bedenk daarom voor jezelf wat er in het ergste geval kan gebeuren en verzin daar een passende oplossing bij. Zo voorkom je dat jouw romantische aanzoek in het water valt.

Het loopt altijd anders

Zelfs als er een plan B is, dan is er altijd iets waardoor het anders zal lopen. En dat is helemaal niet erg! Bedenk dat een foutje kan betekenen dat er iets anders of zelfs iets beters ontstaat. Of dat het juist nóg persoonlijker wordt. Later zullen jullie er op terugkijken en er om lachen. Jouw partner is toch al met je samen en zal het lieve gebaar alleen maar op prijs stellen. En mocht dat niet het geval zijn, is het misschien verstandig om nog eens over die belangrijke vraag na te denken.

Verlovingsring

Tuurlijk is een verlovingsring hartstikke mooi wanneer je een aanzoek doet, maar tegenwoordig is het niet gek meer om zonder verlovingsring je liefde ten huwelijk te vragen. Het kan zijn dat je partner geen ring draagt, dat het niet mag op werk of dat er geen budget is. Wanneer je de maat niet weet, is het wel wat makkelijker om de verlovingsring later aan te schaffen, maar ook daar zijn tips voor. Gelukkig zijn er andere alternatieven. Met lege handen een huwelijksaanzoek doen voelt misschien een beetje gek, dus kom bijvoorbeeld met een grote bos rozen of champagne. Als jullie op reis zijn, is het misschien leuk om een passende souvenir te geven. Het is ook mogelijk om een ander sieraad te geven dan een ring. 

Say Cheese!

Jij zit daar op je knieën en je grote liefde staat daar helemaal verrast. Jullie hebben dus beide geen erg om een foto te maken van het huwelijksaanzoek. Het is  super leuk om er een foto of video van te hebben om later te kunnen laten zien, dus zorg ervoor dat er iemand is die tijdens het aanzoek dit voor je regelt. Je kunt ook een fotoshoot regelen waarin je de vraag stelt. Dan worden er tijdens je aanzoek gelijk prachtige foto’s gemaakt. En als je nu net niet die perfecte foto hebt, zijn er genoeg leuke ideeën om achteraf een foto te maken van de verloving.

Geheim houden

Wat is er moeilijker dan een geheim te hebben. Niet alleen valt het af te lezen als je heel zenuwachtig bent of als je met een geheim loopt, je wordt, hoe langer je wacht, ook steeds nerveuzer. En dan is er nog de vraag óf je het geheim kan houden. Vrouwen komen bijna overal achter, dus WhatsApp, e-mail en verstopplekken zijn niet veilig. Probeer daarom niet al te lang te wachten met je aanzoek of zorg dat iemand anders het voor je regelt, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken en geen geheime afspraken hebt.

Hoe het huwelijksaanzoek ook wordt, als jullie voor elkaar bestemd zijn dan is elk aanzoek perfect! Zolang je maar jezelf blijft en je gevoel laat spreken dan kan het niet anders dan dat ‘Ja’ het antwoord zal zijn. Mocht je toch nog wat tips of hulp kunnen gebruiken bij het plannen van jou perfecte aanzoek, kijk dan eens naar dit pakket:

Geef een antwoord