kosten uitnodigingen

Om iedereen te laten weten wanneer jullie gaan trouwen, moet er een uitnodiging worden gestuurd. De kosten voor uitnodigingen zijn per leverancier anders en hangt af van jullie wensen. Ga je bijvoorbeeld ook voor het sturen van een save the date kaart, dan is de prijs hoger dan wanneer je alleen voor een uitnodiging gaat.  

Naast de uitnodigingen is er ook nog veel meer drukwerk waar je aan kunt denken. Zo kun je denken aan menukaartjes, naamkaartjes, bedankkaartjes, change the date kaartjes of misschien zelfs een verlovingskaartje. Bedenk daarom goed wat jullie budget is en waar jullie gebruik van willen maken.  

Het verschil in kosten van uitnodigingen of kaartjes heeft met verschillende factoren te maken: 

  • De grootte van het kaartje  

Willen jullie graag een standaardmaat of gaan jullie liever voor een harmonicakaart, enkele kaart of een wat grotere kaart? Er zijn vele opties en mogelijkheden en ieder met eigen kosten.  

  • Een bestaand ontwerp of een persoonlijk ontwerp

Aan een bestaand ontwerp hoeft minder gedaan te worden dan een persoonlijk ontwerp. Daarom kosten deze kaarten minder dan een kaart die bijvoorbeeld met de hand gemaakt is. 

  • Het soort papier

De meeste leveranciers hebben een standaard papier waarmee ze werken. Wanneer jullie liever een ander soort papier hebben, zit daar een meerprijs aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor parelmoer, mat of een bepaalde structuur.  

  • Extra’s

Je kunt voor je trouwkaart ook nog vele extra’s toevoegen. Denk aan goud- of zilverfolie, voor een extra chique uitstraling. Misschien willen jullie wel een mooie strik of een touwtje aan de kaart toevoegen of gebruik maken van letterpress (het dieper drukken van tekst en beeld, waardoor er hoogteverschil ontstaat).  

  • Het soort envelop

Vaak zit er bij de trouwkaart een standaard envelop (wit). Jullie kunnen natuurlijk gaan voor een andere soort kleur, eentje die bij jullie thema past bijvoorbeeld. Maar ook hierbij geldt weer dat het vaak iets duurder is.  

Denk bij de kosten niet alleen aan bovenstaande, maar ook aan de extra kosten, zoals verzendkosten, touwtjes en plak- of lakzegels. Zo weten jullie zeker dat alle kosten voor de trouwkaarten binnen het budget vallen.  Mochten jullie hulp nodig hebben met de trouwkaarten, laat het me gerust weten.

TIP: Bestel van tevoren een proefdruk. De kaart kan anders uitvallen dan jullie in gedachte hadden. Misschien had je de letters wel wat groter gewild of vind je de papiersoort tocht niet heel mooi. Zo zitten jullie niet met super veel kaarten waar jullie helemaal niet blij mee zijn.  Bij sommige leveranciers is het bestellen van een proefdruk service en bij andere betaal je er iets voor, maar je weet in ieder geval zeker dat de kaart helemaal naar wens is!