kosten trouwpak
Gemaakt door: De Kievit Bruiloften

Je trouwdag is een van de mooiste dagen in je leven. Dit betekent dat je er op deze dag ook goed uit wilt zien en een mooi trouwpak aan wilt schaffen. Toch is elk budget van ieder bruidspaar anders. De kosten van een trouwpak kunnen erg verschillen. Het is maar net bij welke winkel je het pak aanschaft en wat je eisen zijn van een trouwpak. Hieronder leg ik je meer uit hierover.  

Tegenwoordig kun je een standaard pak vanaf 300 euro aanschaffen. Dit zijn ook zeker pakken waarin je kunt trouwen, maar vaak zijn deze pakken niet op maat gemaakt en zijn het geen speciale trouwpakken met een speciale stof. Een speciale trouwstof is speciaal door een lichte glans in deze stof, die een feestelijke uitstraling geeft. De prijs van een pak hangt van verschillende factoren af. Denk aan:  

  • De gekozen stof: hoe hoger de kwaliteit van de stof, hoe duurder het pak zal zijn.  
  • Wil je een driedelig pak of liever een tweedelig pak. 

Een tweedelig pak kan al worden gemaakt vanaf 550 euro en een driedelig pak is te verkrijgen vanaf 700 euro. Toch moet je voor de kosten van een trouwpak uitgaan van een prijs vanaf 1000 euro. Want naast de kosten van je pak, moet je ook aan de verborgen kosten denken. Zo zijn er de kosten van het op maat maken van je pak of andere aanpassingen, speciale voeringen en het borduren van jullie initialen en trouwdatum. Ook heb je vaak een overhemd op maat nodig die ook nog eens dezelfde kleur is van de trouwjurk (of het andere overhemd). Vraag dus bij de winkel goed na, wat je ook daarvoor kwijt zal zijn. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.  

Zo denk je dat alle kosten van het trouwpak wel op een rijtje staan toch? Maar je moet ook nog eens denken aan je accessoires! Zo heb je ook sokken, schoenen, een stropdas en manchetknopen nodig. Misschien wil je ook wel bretels of speciaal ondergoed. Dat betekent dus dat je bij alleen de kosten van je trouwpak niet klaar bent. Zorg er daarom voor dat je van tevoren je eisen op een rijtje hebt staan en dat je een budget in je hoofd neemt waarvoor je alles aan wilt schaffen.  

Wil je hulp bij het vinden van het perfecte pak om in te trouwen? Of heb je een andere vraag? Laat het gerust weten!